Ime tedna je postala Nika Križnar, smučarska skakalka, ki je poskrbela za nov zgodovinski uspeh slovenskega športa. V konkurenci skupnega seštevka svetovnega pokala te sezone je zbrala največ točk in kot prva slovenska smučarska skakalka osvojila veliki kristalni globus.

Ime tedna je Nika Križnar, smučarska skakalka, ki je poskrbela za nov zgodovinski uspeh slovenskega športa. Kot prva slovenska smučarska skakalka je osvojila veliki kristalni globus

Ime tedna je postala Nika Križnar, smučarska skakalka, ki je v konkurenci skupnega seštevka svetovnega pokala te sezone zbrala največ točk. Po včerajšnjem tretjem mestu v Čajkovskem danes 21-letna tekmovalka iz Delnic v Poljanski dolini domov prinaša veliki kristalni globus. Pred njo sta ga od slovenskih skakalcev osvojila le Primož Peterka in Peter Prevc.

"Komaj sem čakala na zadnjo tekmo. Dva dni prej sem izgubila rumeno majico, a mi jo je včeraj znova uspelo obleči, čeprav je bila druga serija odpovedana. Najbolj mučno je bilo čakanje na vrhu. Ko se je čakanje zaključilo, smo bili vsi tako veseli. Bilo je zelo čustveno."

Ob koncu sezone je ves čas potekal bližnji boj predvsem prvih treh tekmovalk svetovnega pokala. Poleg Križnarjeve sta se za veliki kristalni globus borili še Sara Takanaši in Marita Kramer. Pred odločilnim skokom so Niko prevevali številni občutki.

"Rekla sem si, da moram uživati. Ker kadar uživam, pridejo tudi dobri skoki. Pravzaprav ne morem verjeti, da mi je uspelo. Hvala celotni ekipi, ker me je tako zelo podpirala."

Kandidati so bili še:

Darja Hlavka Godina, glasbena oblikovalka in komponistka našega radia, ki že več kot tri desetletja ustvarja najzahtevnejše radijske in gledališke uprizoritve. Pri Združenju dramskih umetnikov Slovenije so ji podelili nagrado Polde Bibič za življenjsko delo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Matija Bevk, Vasa J. Perović in Christophe Riss, arhitekti, ki so za Islamski versko-kulturni center v Ljubljani prejeli nagrado svetovnega portala za arhitekturo ArchDaily. Bralci so jim podelili priznanje za najboljšo arhitekturno rešitev v kategoriji verskih objektov. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Izberite ime tedna

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Matej Hrastar, Rok Kužel