Ime tedna je postala Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, kjer so uspešno izpeljali akcijo zbiranja sredstev za napredno aparaturo izvajanja nove tehnike celične terapije. Po več kot letu dni so nekaterim bolnikom s krvnim rakom omogočili edini način zdravljenja in preživetja.

Izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, kjer so uspešno izpeljali akcijo zbiranja sredstev za napredno aparaturo izvajanja nove tehnike celične terapije

Ime meseca marca je Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, kjer so uspešno izpeljali akcijo zbiranja sredstev za napredno aparaturo izvajanja nove tehnike celične terapije. Pravzaprav so z akcijo presegli prvotni cilj, saj so zaradi donacij, ki so vztrajno prihajale in še vedno prihajajo, zraven kompletne naprave dokupili še eno manjšo aparaturo, ki bo omogočila, da se bosta na osnovni napravi lahko zdravila dva bolnika. Po več kot letu dni so tako nekaterim bolnikom s krvnim rakom omogočili edini način zdravljenja.

"Sama sem zbolela pred približno 16 leti. Takrat so mi zelo pomagali drugi že ozdravljeni bolniki. Rekla sem si, da bom, ko bom ozdravela, tudi jaz pomagala drugim. Vrsto let sem to delala kot prostovoljka, zdaj pa je to moja služba. Ponosna in vesela sem, da mi je znotraj tega, da pomagam drugim, uspelo združiti svoje poslanstvo s tem, kar rada delam."

Kandidati so bili še:

  • Anamarija Lampič, smučarska tekačica, ki je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Nemčiji osvojila dve bronasti medalji. Prvo v sprintu v klasični tehniki med posameznicami, drugo pa z Evo Urevc v sprintu dvojic.
  • Nina Jelen, učiteljica 5. razreda na OŠ Ivana Škvarče iz Zagorja ob Savi, ki je v okviru projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" zmagala na slovenskem izboru za najboljšega učitelja. Tako bo v Parizu Slovenijo predstavljala na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize.
  • Jernej Čampelj, igralec in fotograf, je fotoakcijo Mi smo kultura sprožil z zapisom na družbenem omrežju. Z njo v središče pozornosti postavlja samozaposlene v kulturi in tako opozarja na pomembnost posameznikov, ki so zaradi pandemije ostali brez prostora za izražanje.
  • Nika Križnar, smučarska skakalka, ki je v konkurenci skupnega seštevka svetovnega pokala te sezone zbrala največ točk. Po včerajšnjem tretjem mestu v Čajkovskem danes 21-letna tekmovalka iz Delnic v Poljanski dolini domov prinaša veliki kristalni globus.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Boris Žgajnar