Nataša Pirc Musar, pravnica in dolgoletna informacijska pooblaščenka o pravici do svobode izražanja, pravici do zasebnosti, pasteh interneta, Edwardu Snowdnu in zaupanju v ukrepe

“Prva v vrsti sem, ki spoštuje vse ukrepe in če vsi ne bomo stisnili zob, tega ne bo kmalu konec. Res pa je, da je večja odgovornost na vladni strani kot na strani posameznikov, ki morajo zaupati temu, kar vlada reče. To zaupanje pa je zaradi slabe komunikacije zelo porušeno.”

Nataša Pirc Musar je zdaj odvetnica. S strankami, ki jih zastopa, in s svojim mnenjem o dogajanju v družbi pogosto dviguje prah. Njena karierna pot je pestra: bila je novinarka, voditeljica, informacijska pooblaščenka, spoznala je delo v gospodarstvu in javni upravi. O človekovih pravicah, negativnih kampanjah, nujni uvedbi pravil na spletu in ruski glasbi.

"Celo poklicno življenje se ukvarjam z dvema temeljnima človekovima pravicama, s pravico do svobode izražanja in na drugi strani s pravico do zasebnosti. Z žalostjo opažam, da v slovenskem medijskem prostoru ni dovolj kakovostnega razumevanja, kaj se dogaja, ko ti dve pravici trčita druga ob drugo."

Izbrana glasba:

 

 

Nataša Zanuttini