Na dan otvoritve 23. Festivala dokumentarnega filma, ki ga pripravljajo v Cankarjevem domu in bo prek spletne platforme ponudil 20 celovečernih in nekaj kratkih filmov, bo v posebnem sklopu Posvečeno na ogled opus filmov slovenskega režiserja, letošnjega Prešernovega nagrajenca Matjaža Ivanišina. Del svojih majhnih, a iskrenih in brezčasnih filmskih mojstrovin, nam je predstavil tudi v pogovoru z Nino Zagoričnik.

Matjaž Ivanišin pred odprtjem letošnjega Festivala dokumentarnega filma

Na dan odprtja 23. Festivala dokumentarnega filma, ki ga pripravljajo v Cankarjevem domu in bo prek spletne platforme ponudil dvajset celovečernih in nekaj kratkih filmov, bo v posebnem sklopu Posvečeno na ogled opus filmov slovenskega režiserja, letošnjega Prešernovega nagrajenca Matjaža Ivanišina. Del svojih majhnih, a iskrenih in brezčasnih filmskih mojstrovin nam je predstavil tudi v pogovoru z Nino Zagoričnik.

"Na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo sem se vpisal z željo po igranem filmu, ampak se mi je med študijem dokumentarni film začel kazati kot nekaj zelo zanimivega. Zdelo se mi je, da se zunaj, okrog mene skriva toliko sijajnih stvari, ki si jih ne bi mogel nikoli sam izmisliti. In potem sem preprosto iz ene same radovednosti šel v to smer."

Nina Zagoričnik