V Mestnem gledališču ljubljanskem nadaljujejo s spletnimi predvajanji novih uprizoritev sezone 2020/2021 s premiero igre "Le zaljubiti se ne smemo" hrvaškega dramatika Ivorja Martinića v režiji Alena Jelena.

Foto: Peter Giodani / MGL

Premiera pripovedi o človeških slabostih, krhkosti odnosov in nemoči v Mestnem gledališču ljubljanskem

V Mestnem gledališču ljubljanskem nadaljujejo spletna predvajanja novih uprizoritev sezone 2020/2021 s premiero dela hrvaškega dramatika Ivorja Martinića Le zaljubiti se ne smemo v režiji Alena JelenaV MGL sta bili uprizorjeni že dve Martinićevi besedili: Drama o Mirjani in tistih okrog nje (2005) in Ko je otrok bil otrok (2015). Igra Le zaljubiti se ne smemo je bila krstno uprizorjena v Zagrebškem gledališču mladih – v ZKM septembra 2019. Martinić je svoje delo označil za dramo o smrti družine.  

"To je drama o poslavljanju. Drama o odhajanju, o zapuščanju znanega, kar je zmeraj boleče in povezano z negotovostjo. Veliko izrečenih besed v tej eni noči je tudi in predvsem smešnih. Če se umakneš in pogledaš nazaj, kaj si rekel – velikokrat, ko si zaljubljen, govoriš neumnosti. Ko se umakneš, vidiš, kakšne so te neumnosti." – režiser Alen Jelen

Besedilo je prevedla Diana Koloini, tudi dramaturginja predstave, scenografija je delo Mateja Filipčiča, kostumografija delo Belinde Radulović, avtorica glasbene opreme je Darja Hlavka Godina. Gledališka predstava Le zaljubiti se ne smemo, v kateri nastopajo Boris Ostan, Bernarda Oman, Iva Krajnc Bagola in Lara Wolf, bo danes doživela premiero na spletu.

Spletni premieri bodo sledile ponovitve na Tretjem odru: jutri, 31. marca, ter 8., 9. in 11. aprila.

Jolanda Fele