Pandemična utrujenost, apatija in brezvoljnost so razumljive in pogoste. In tudi v tem čudnem zimsko-pomladnem tednu smo lahko doživljali ponavljanje istega, pogosto napačnega, komunikacijsko zgrešenega, kar se je – kot v tednih prej – znova zgostilo ob tedenskih sejah vlade nekje od četrtka naprej. Pa tudi napovedano 11-dnevno delno nepopolno popolno prekinitveno prekinjeno zaprtje države, ki se končuje ta konec tedna, ni neskončnosti ponavljanja vselej istega prav nič zmotilo. Pravzaprav se zdi da zaprtja šol in vrtcev, pa športnih dejavnosti, knjigarn in knjižnic pa še raznih drobnih rahlo nenavadnih pravil – od odprtih trgovin z vsaj enim tehničnim blagom do znova pokrivanja polic recimo z nogavicami v živilskih trgovinah – še pristojni niso vzeli strašno resno in že v prvih delovnih dneh delnega zaprtja se je predvsem razmišljalo o odprtju in sproščanju.

Komentar tedna je pripravila Nataša Štefe.

Tudi po zaenkrat le slutenem koncu epidemije bomo morali živeti sami s sabo in z drugimi

Tudi, če niste med prizadetimi zaradi pozebe: pandemična utrujenost, apatija in brezvoljnost so razumljive in pogoste. In tudi v tem čudnem zimsko-pomladnem tednu smo lahko doživljali ponavljanje istega, pogosto napačnega, komunikacijsko zgrešenega, kar se je – kot v tednih prej – znova zgostilo ob tedenskih sejah vlade nekje od četrtka naprej. Pa tudi napovedano 11-dnevno delno nepopolno popolno prekinitveno prekinjeno zaprtje države, ki se končuje ta konec tedna, ni neskončnosti ponavljanja vselej istega prav nič zmotilo.

Pravzaprav se zdi, da zaprtja šol in vrtcev, pa športnih dejavnosti, knjigarn in knjižnic, pa še raznih drobnih rahlo nenavadnih pravil – od odprtih trgovin z vsaj enim tehničnim blagom do znova pokrivanja polic, recimo z nogavicami v živilskih trgovinah – še pristojni niso vzeli strašno resno, in že v prvih delovnih dneh delnega zaprtja se je predvsem razmišljalo o odprtju in sproščanju.

Nataša Štefe