Meta Hrovat je na zadnji tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju osvojila tretje mesto. To so njene četrte stopničke v karieri, druge v tej sezoni. Prva je bila Alice Robinson, druga Mikaela Shiffrin.

Nika Križnar poletela na drugo mesto v Nižnem Tagilu, Meta Hrovat osvojila tretje mesto na veleslalomu v Lenzerheideju

Nika Križnar nadaljuje boj za rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. Z drugim mestom na nedeljski preizkušnji je pred zadnjima dvema tekmama na prvem mestu v skupnem seštevku točk svetovnega pokala. Pet točk ima prednosti pred Saro Takanaši, ki je bila na današnji tekmi tretja. Zmagala je Marita Kramer.

Nika Križnar je danes v Nižnem Tagilu osvojila drugo mesto.? S tem je pred zadnjima dvema posamičnima tekmama prevzela rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. ? Sara Takanaši za Niko sedaj zaostaja 5 točk, tako da bo do konca še napeto.
Kaj je Nika povedala po koncu? pic.twitter.com/5jsKRNaOGN

— Val 202 (@Val202) March 21, 2021

Meta Hrovat je na zadnji tekmi sezone dosegla svoje četrte stopničke v karieri in druge v letošnji zimi. Zmagovalka finalnega veleslaloma je bila Alice Robinson iz Nove Zelandije, drugo mesto je osvojila Mikaela Shiffrin.

"Prva vožnja je bila res borbena. V drugi sem si želela dobrega rezultata in sem šla v nekaterih predelih z nekoliko bolj varno linijo." – Meta Hrovat

Meta je sezono končala kot 25. v skupnem seštevku svetovnega pokala in je tako najvišje uvrščena Slovenka. V veleslalomskem seštevku je tako kot lansko leto končala na devetem mestu.

"Moja sezona letos ni bila toplo-hladna, ampak vroče-ledena. Toliko je bilo vzponov in dobesednih padcev." – Meta Hrovat

Igor Tominec, Luka Dolar