Vrtci ob ponovnem zaprtju sprejemajo samo otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi. Potrdilo o delu v kritični infrastrukturi morata predložiti oba starša. Kakšne so stiske staršev in na kaj opozarja Skupnost vrtcev Slovenije?

Vrtci ob vnovičnem zaprtju sprejemajo samo otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi. O stiskah staršev z Janjo Bogataj, predsednico Skupnosti vrtcev Slovenije

Vrtci ob vnovičnem zaprtju ponujajo le nujno varstvo za otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi. Sistem, ki velja od danes naprej, je vsaj na videz podoben lanskemu, kjer so župani imeli več pristojnosti. "Takrat so razumeli stiske staršev, zdaj pa zahtevajo potrdilo delodajalca, da sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi," opozarja Janja Bogataj, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije in ravnateljica vrtca Škofja Loka.

"Delamo se, da je del prebivalstva neviden in ravno ta del je najšibkejši ter v največji stiski. Pozicija, v kateri smo se znašli ravnatelji, je postala izjemno težka. Ne želim si, da ravnatelji postanemo birokrati, moramo biti zagovorniki otrok in njihovih pravic. V prvi vrsti moramo dostojno opravljati svoje pedagoško poslanstvo."

Aleš Smrekar