Nikolaj Sala nas vsako leto marca pozdravi v oglasu, ki nakazuje, da se bližajo tekme v Planici. Gre namreč za dečka iz legendarnega oglasa Zavarovalnice Triglav, ki se v svoji sobi v pižami, copatih in s čelado na glavi pripravlja na skok z mize na posteljo. 18 let po prvi objavi se je z njim pogovarjal Aleš Smrekar

Nikolaj Salaj že vrsto let nastopa v enem najbolj legendarnih slovenskih oglasov

Nikolaj Salaj je danes študent arhitekture, ki svoje znanje pridobiva na Danskem. Pred 19 leti pa je po naključju pristal v oglasu, ki še danes razveseljuje navdušence smučarskih poletov, saj da vedeti, da se približuje planiški praznik.

"Bil sem v osnovni šoli, ko me je po pouku pobral oče in me odpeljal domov. Na poti sem se ves čas pritoževal, da sem lačen in zato sva se ustavila v lokalu na toastu. Mimo je prišel očetov znanec, ki je delal casting za ta oglas. Takoj me je vprašal, če bi rad nastopil v oglasu. Takrat se je vsem to zdela dobra ideja in to je bilo to."

Kader, v katerem mu nagaja pižama, ni bil v scenariju, a se je ustvarjalcem oglasa zdel tako simpatičen, da so ga obdržali.
V pogovoru tudi, kaj si 26-letnik misli o skakalcih, ki si upajo poleteti na velikanki.

Aleš Smrekar