Cederama

Zara Larsson – Poster Girl

Poster najpopularnejše švedske pevke

Ta poster je morda celo najboljši med vsemi podobnimi, natisnjen v zadnjih dveh letih. Eno hibo album Poster Girl le ima, Zara Larsson pa jih nima več. Dvaindvajsetletna lepotica je v zadnji petletki resneje prevzemala petično švedsko popkrono, zdaj jo ima zase. In kaže na to, da je bo obdržala še dolgo.
Vsebina pevkinega tretjega dolgometražnega dela je zaznavno boljša od predhodnika, pa čeprav se je ta imenoval So Good. Zarin prvenec iz leta 2017 je vključeval preveč med seboj podobnih energičnih dance-pop oziroma electro-pop songov. Prodoren glas Larssonove, pa tudi vse melodike, ki so tega vodile, v tisti gošči agresivnih ritmov ni naredil poštenega vtisa. Hkrati je izšel tudi Symphony, sloviti singel angleških mešalcev klasike in elektro 'štanc' Clean Bandit, v katerem je Zara resnično zablestela.
Poster Girl nas pospremi med ducat bleščeče izvedenih popevk, ki so na kakovostni ravni tistih Due Lipe, če ne kar Ariane Grande in Camile Cabello. Po novem veliko bolj značajska Zara Larsson pa svoji angelski podobi kljub vsemu ni dodala še kake popevke ali dve, ki bi podžanrsko ali namensko mehčali jeklen skandinavski power-pop kalup. Zarinemu posterju manjka kak prepoznaven poletni šlager, a to dejstvo pogled nanj skoraj ne zmoti.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih