Norvežan Sturla Holm Laegreid je osvojil zlato medaljo na tekmi s skupinskim startom, Jakov Fak končal na 5. mestu

V preteklih 12 dneh smo na Pokljuki lahko spremljali tekme najboljših svetovnih biatloncev. Prvenstvo se je končalo s tekmama s skupinskim startom. V ženski konkurenci je zmagala Avstrijka Lisa Theresa Hauser, druga je bila Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, tretja je bila še ena Norvežanka Tiril Eckhoff. Zlato v moški konkurenci je osvojil Norvežan Sturla Holm Laegreid, na drugem mestu je končal še en Norvežan Johannes Dale, tretje mesto je osvojil Francoz Quentin Fillon Maillet. Jakov Fak je zadnjo tekmo na prvenstvu končal peti, Miha Dovžan je bil na 18. mestu.

"Hotel sem odstreljati v ritmu, zadeti vse tarče in iti prvi s strelišča. Zgrešil sem en strel in šel kot drugi, ampak žal v zadnjem krogu nisem imel ne hitrosti ne moči." – Jakov Fak

Jakov je tekmo začel brezhibno, nekje na polovici je bil na 1. mestu. Po treh strelskih nastopih brez zgrešenega strela je bil na 2. mestu za Laegreidom. Ključno je bilo zadnje streljanje, ko je Jakov zgrešil ravno zadnji strel, kar ga je stalo višjo uvrstitev.

"Dal sem vse od sebe tako na strelišču kot na progi. Žal to ni bilo dovolj za kolajno." – Jakov Fak

Prvenstvo se je tako končalo, v biatlonski sezoni je na sporedu še nekaj tekem, na katerih si nadejamo čim boljših rezultatov naših športnikov.

Aljaž Golčer, Uroš Volk