Venancio Lopez je nekdanji dolgoletni selektor španske izbrane vrste v dvoranskem nogometu, s svojimi nogometaši je bil evropski in svetovni prvak. Nasledniku je mesto prepustil po porazu v finalu zadnjega evropskega prvenstva v ljubljanskih Stožicah pred tremi leti, ko je prvak postala Portugalska. Lopez je danes direktor vseh španskih futsal selekcij in tudi gostitelj tokratnega gostovanja Slovenije v Madridu. Celotno dogajanje poteka znotraj mehurčka v nacionalnem nogometnem centru Ciudad del Fútbol de Las Rozas v mestu nogometa severno od Madrida. Lahko bi mu rekli špansko Brdo pri Kranju, a na precej večji površini, z več igrišči, dvoranami in drugimi objekti, tudi s hotelom, ki v času koronakrize predstavlja mehurček za reprezentance, sodnike in druge uradne osebe, ki se srečujejo na igrišču.

Nekdanji selektor španske reprezentance v dvoranskem nogometu Venancio Lopez nas je popeljal po španskem nacionalnem centru Las Rozas, kjer bodo kvalifikacijsko tekmo igrali naši nogometaši

Venancio Lopez je nekdanji dolgoletni selektor španske izbrane vrste v dvoranskem nogometu, s svojimi nogometaši je bil evropski in svetovni prvak. Nasledniku je mesto prepustil po porazu v finalu zadnjega evropskega prvenstva v ljubljanskih Stožicah pred tremi leti, ko je prvak postala Portugalska. Lopez je danes direktor vseh španskih futsal selekcij in tudi gostitelj tokratnega gostovanja Slovenije v Madridu. Celotno dogajanje poteka znotraj mehurčka v nacionalnem nogometnem centru Ciudad del Fútbol de Las Rozas v mestu nogometa severno od Madrida. Lahko bi mu rekli špansko Brdo pri Kranju, a na precej večji površini, z več igrišči, dvoranami in drugimi objekti, tudi s hotelom, ki v času koronakrize predstavlja mehurček za reprezentance, sodnike in druge uradne osebe, ki se srečujejo na igrišču.

"Center je bil zgrajen leta 2002. Takrat je bil najbrž najbolj prestižen center na vsem svetu. V teh letih so tudi druge nogometne zveze zgradile svoje moderne centre. To je pomemben korak v razvoju, saj imaš svojo infrastrukturo, kjer lahko v miru opravljaš posel. Poleg igrišč imamo tudi hotel, kjer bivamo. Zdaj že 18. leto treniramo v centru Las Rozas. Morali pa bomo tudi mi v korak s časom. Center počasi postaja premajhen za vse aktivnosti, ki bi jih želeli izvajati."

Sandi Škvarč