Ime tedna je Nina Jelen, učiteljica 5. razreda na OŠ Ivana Škvarče iz Zagorja ob Savi, ki je v okviru projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" zmagala na slovenskem izboru za najboljšega učitelja. Tako bo v Parizu Slovenijo predstavljala na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize.

Ime tedna je postala Nina Jelen, učiteljica 5. razreda na OŠ Ivana Škvarče iz Zagorja ob Savi, ki je v okviru projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" zmagala na slovenskem izboru za najboljšega učitelja

Ime tedna je postala Nina Jelen, učiteljica 5. razreda na OŠ Ivana Škvarče iz Zagorja ob Savi, ki je v okviru projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!" zmagala na slovenskem izboru za najboljšega učitelja. Tako bo v Parizu Slovenijo predstavljala na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize. To pa ni prva nagrada, ki jo je prejela za svoje delo. Že pred tremi leti je dobila nagrado Evropske komisije, objavila pa je tudi dve knjigi.

Svoje učence zna navdušiti in v njih vzbuditi zanimanje, kar je zahtevna naloga. Sama poudarja, da imajo učitelji veliko moč, da otroke pridobijo na svojo stran in jih motivirajo. Njeno sporočilo je:

"Če učitelj posluša učence, tudi učenci poslušajo učitelja. Če jih učitelj spoštuje in upošteva, je lahko v razredu ena velika harmonija, v kateri se vsi skupaj veliko naučimo."

Šolanje na daljavo je za vse predstavljalo velik izziv. Sama pri sebi se je odločila, da bo to obdobje vzela kot neko pozitivno izkušnjo.

"Če ostanem pozitivna in optimistična, bodo tudi otroci takšni. In tako se je izkazalo v mojem razredu. Poučevanja sem se lotila z dobro voljo, z veliko motivacije, iskala sem načine, da bi do otrok pristopila na čim bolj zanimiv način. Tudi na daljavo smo delali zanimive stvari in otroci so se zelo veliko naučili."

Leta 2015 je zmagala tudi na natečaju informacijske pooblaščenke za najboljšo učno uro o varnosti na spletu. Danes postaja ta tema še toliko bolj pomembna.

"Učne vsebine o tehnologiji in varnosti na spletu moramo obvezno dodati v učne načrte. Tako kot učence pripravljamo na realno življenje, jih moramo pripraviti tudi na življenje na spletu, ki je v teh časih zelo enakovredno."

Kandidatki sta bili še

Nika Križnar, smučarska skakalka, ki je na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v Oberstdorfu poskrbela za nov zgodovinski uspeh. Na prvi tekmi smučarskih skakalk na veliki skakalnici v zgodovini svetovnih prvenstev je osvojila bronasto medaljo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Tina Šutej, atletinja, ki je v skoku s palico na evropskem atletskem prvenstvu v Torunju osvojila srebro, se veselila svoje prve medalje na velikih tekmovanjih v članski konkurenci in po 12 letih poskrbela za prvo slovensko odličje na dvoranskih evropskih prvenstvih. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Ime tedna naj postane ...

Rezultati

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel