Ime tedna je postala Anamarija Lampič, smučarska tekačica, ki je na svetovnem prvenstvu nordijcev v Nemčiji osvojila dve bronasti medalji. Prvo v šprintu klasične tehnike med posameznicami, drugo pa z Evo Urevc v šprintu dvojic.

Ime tedna je postala Anamarija Lampič, smučarska tekačica, ki je na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v Nemčiji osvojila dve bronasti medalji

Ime tedna je postala Anamarija Lampič, smučarska tekačica, ki je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Nemčiji osvojila dve bronasti medalji. Prvo v sprintu v klasični tehniki med posameznicami, drugo pa z Evo Urevc v sprintu dvojic.

Glavni tekmovalni dnevi na svetovnem prvenstvu so zanjo že mimo, a že jutri jo bomo lahko spremljali tudi na desetkilometrski preizkušnji v drsalni tehniki. Na tekmi sicer ne pričakuje vrhunskega rezultata, saj distance ni tekla že skoraj dva meseca.

"Zadnji mesec sem res vse podredila sprintu. Vse se mi je izšlo po načrtih. Dve medalji. Nikoli si ne bi mislila. Če bi mi kdo to rekel na začetku sezone, bi mu rekla, da ne vem, ali je to mogoče. Ampak vse se mi je izšlo in živim svoje sanje."

V svoji zbirki ima že tri medalje z največjih tekmovanj, srebrno in dve bronasti.

"Ta letošnja posamična medalja je res posebna. Ampak ne smem pozabiti, da sva tudi z Evo obe naredili vse in si zaslužili tole drugo bronasto medaljo. To je zame samo velika motivacija za naprej. Nikoli ne smeš obupati. Verjeti moraš vase ter vztrajati."

 

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še
  • Ema Klinec, smučarska skakalka, ki je v Oberstdorfu osvojila prvo medaljo na svetovnih prvenstvih za slovenske ženske skoke. Na srednji skakalnici je postala svetovna prvakinja, na ekipni tekmi pa osvojila še srebrno medaljo.
  • Anže Lanišek, smučarski skakalec, ki je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu na srednji skakalnici osvojil bronasto medaljo in tako postal četrti Slovenec z medaljo na posamični tekmi nordijskih svetovnih prvenstev.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Val 202