Danes ni najpomembnejše samo vprašanje raznovrstne radikalizacije v družbi, pač pa tudi način, na katerega se posamezniki radikalizirajo. Družbena omrežja so pri tem zaradi svoje mobilizacijske moči temeljito spremenila dinamiko procesa radikalizacije. Krizne razmere, izredna in bolezenska stanja kot je pandemija te procese še pospešujejo.

Danes ni najpomembnejše samo vprašanje raznovrstne radikalizacije v družbi, pač pa tudi način, na katerega se posamezniki radikalizirajo

Na podelitvi letošnjih zlatih globusov je zgodovinsko zmago dosegla ameriška režiserka kitajskih korenin 38-letna Zhao Chloe z dramo Dežela nomadov. Zahvalila se je z besedami: "Sočutje podre vse prepreke med nami. Srce bije s srcem in tvoja bolečina je moja bolečina." Vdova Fern se v pregovorno gospodarsko najmočnejši državi, v svojih poznih srednjih letih, po izgubi službe, z avtodomom pridruži skupnosti sodobnih nomadov, žrtvam gospodarske krize, družbene izoliranosti, ljudem, ki se brez službe znajdejo na cesti. Igra usode v času depresije poskrbi, da udari tiste, ki so že sicer prizadeti.

Miha Lampreht