Aktualno

Fašenk kar na spletu

Pust se je letos po večini, a ne povsem preselil na splet. Na spletu je po tridesetih letih našel svoj prostor tudi fašenk v Lotmerki. Kako je videti in kako poteka?

Kurent
Kurent
foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Ko gredo Prleki v maškarah od hiše do hiše, zapojejo: "Ju ju juhuhu za debelo repo!" 

Letošnji pust se je preselil na splet in tam je po 30 letih našel svoj prostor tudi fašenk v Lotmerki. Turistično društvo Ljutomer, ki je vsa tri desetletja skrbelo za izvedbo pustnega rajanja na ljutomerskem Glavnem trgu, pa je tudi letos razpisalo nagrade za najlepšo otroško, najboljšo odraslo in najizvirnejšo skupinsko masko. Ker je nedeljska povorka odpadla, bo komisija pregledala in ocenila poslane fotografije, ki jih lahko maškare pošiljajo še do polnoči, najboljši bodo prejeli praktične nagrade. Vsi pa upajo, da bodo že prihodnje leto lahko zimo preganjali spet kar sredi Ljutomera.

"V sprevodu bi bilo letos gotovo polno koronavirusov, pa kakšen ventilator ali respirator bi se našel. Melania in Donald Trump pa se menda že prevažata po Babincih in drugih krajih. Prleki nismo jemali tem samo doma, ampak smo pogledali še v svet, kaj je aktualnega."