Umrl je legendarni glasbenik Đorđe Balašević, ki je navduševal tudi slovensko publiko. Velikokrat je gostoval tudi na Valu 202, spominjamo se ga v intervjuju iz leta 2011

Dorđe Balašević je odraščal v Novem Sadu, začetek njegove kariere sega v leto 1977. Slovel je kot glasbenik, bil je tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Za njim bodo ostale večne skladbe, kot so Svirajte mi, Jesen stiže, Dunjo moja, Neki novi klinci, Prva ljubav, Priča o Vasi Ladačkom, Lepa protina kči, Portret života mog in Odlazi cirkus. V bolnišnico je bil zaradi hude oblike pljučnice sprejet pred tremi dnevi, vmes so bila že poročila, da naj bi se stanje izboljšalo, današnje poslabšanje pa je bilo zaradi predhodnih kroničnih težav usodno, poroča MMC RTV Slovenija.

V več kot 40-letni karieri je izdal 15 albumov, v besedila pesmi pa so vtkane misli o ljubezni, pa tudi družbeni in politični tematiki. Velikokrat je gostoval tudi na Valu 202, v intervjuju je leta 2011 Damjanu Zorcu med drugim povedal: "Optimist sem tudi v najtežjih trenutkih. Ko mi je najlepše, pa sem kot kakšen pijani Rus, ki vsem govori, kako jih ima rad. Premorem nekakšno panononsko, avstro-ogrsko fatalnost. Gre za mentaliteto, ki jo imamo številni v panonskem svetu."

"Slovenija me je osramotila s svojo neverjetno dobroto. Ko so se vsi obrnili proti meni, sem bil pri vas vedno dobrodošel, tudi v najtežjih trenutkih. Ljudje tukaj so mi ponudili pomoč. Uredil sem lahko stvari v svoji glavi."

Tri pesmi Đorđeta Balaševića po izboru Andreja Karolija:

Val 202