Zagrebška dopisnica Tanja Borčič Bernard o aferah, ki spremljajo hrvaški načrt za cepljenje, o obetih turistične sezone in burni kampanji za lokalne volitve zaznamovani z epidemijo in popotresno obnovo.

"Slučajno se je na pravem mestu v pravem trenutku znašel nekdanji hrvaški finančni minister Slavko Linić, pa lokalni župan iz Koprivnice, nekdo iz vodstva hrvaške rokometne zveze, pomočnica guvernerja Hrvaške narodne banke, ki je stara 46 let, pravi pa, da ima neke kronične težave … " ne gre za čisto navadne državljane, pojasnjuje naša hrvaška dopisnica Tanja Borčič Bernard. "Hrvaški zavod za javno zdravje je šele 50 dni po začetku cepljenja objavil dokument, protokol o organizaciji cepljenja, koga naj se pokliče, če na koncu delovnega časa ostane kakšen odmerek cepiva. Minister za zdravje Vili Beroš in premier Plenković sta t.i. priviligarno cepljenje obsodila."

V pogovoru tudi o tem, ali bodo Hrvati v načrt cepljenja vpeljali odmerke ruskega cepiva? Kakšno turistično sezono si obetajo naši južni sosedi? So 50 dni po katastrofalnem potresu v Banovini že vsi oškodovani prebivalci dobili primerno nadomestno namestitev? Kaj se dogaja v kampanji pred prihajajočimi lokalnimi volitvami?

Mitja Peček