Ime tedna je Matjaž Ugovšek, predsednik društva Duh časa, ki s prostovoljci v akciji Nihče brez, pomaga otrokom iz socialno ogroženih družin. V obdobju epidemije so nadgradili in za šolanje na daljavo pripravili že tisoč starih računalnikov ter jih predali otrokom in mladostnikom.

Predsednik društva Duh časa, ki s prostovoljci v akciji Nihče brez, pomaga otrokom iz socialno ogroženih družin do računalniške opreme za šolanje na daljavo

V društvu Duh časa imajo še 300 računalnikov, ki jih bodo podelili naprej, potem pa bodo rešili problematiko šolanja na daljavo, vsaj po njihovih podatkih, ki so jih opazili, je v začetku januarja pojasnil Matjaž Ugovšek. Pravi, da so povezali to, da imajo na eni strani vire, to so računalniki, ljudje, čas, znanje, prostor, na drugi strani pa potrebo po teh virih: "Obenem pa pomagamo še okolju, družbi in tudi sebi."

"Imamo še zapostavljene skupine, ki jih prestavljamo na to leto, da se stvari umirijo in da bomo še naprej pomagali. Ni nobenih zadržkov glede donacij računalniške opreme, gotovo se bo to potrebovalo še v prihodnje."

KANDIDATKE SO ŠE BILE:
  • Ema Kozin, boksarka, ki so jo pri Mednarodni boksarski zvezi WBF razglasili za najboljšo boksarko v letu 2020. Izjemno leto je zaokrožila z zmago nad Urugvajko Chris Namus in se ovenčala s šampionskimi pasovi srednje kategorije po različicah WBC, WBF in WIBA.
  • Nuša Stanić, prostovoljka z Bleda, ki se je ob pomoči slovenskih kmetov pridružila številnim slovenskim humanitarcem pri blažitvi posledic nedavnega rušilnega potresa na Hrvaškem
  • Darinka Zalokar Martinčič, ravnateljica Srednje šole Tehniških strok Šiška, kjer so s projektom Dokažimo se, pokažimo se dijake spodbujali v podjetniškem razmišljanju in jim tudi med epidemijo približali poklicne priložnosti.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202