Ime tedna je Ema Kozin, boksarka, ki so jo pri Mednarodni boksarski zvezi WBF razglasili za najboljšo boksarko v letu 2020. Izjemno leto je zaokrožila z zmago nad Urugvajko Chris Namus in se ovenčala s šampionskimi pasovi srednje kategorije po različicah WBC, WBF in WIBA.

Ime tedna je boksarka Ema Kozin, ki so jo pri Mednarodni boksarski zvezi WBF razglasili za najboljšo boksarko v letu 2020

Boksarka Ema Kozin je pri Mednarodni boksarski zvezi WBF postala najboljša boksarka v letu 2020. Izjemno leto je zaokrožila z zmago nad Urugvajko Chris Namus in se ovenčala s šampionskimi pasovi srednje kategorije po različicah WBC, WBF in WIBA. Pravi, da je to, da dobiš takšno priznanje, nekaj izjemnega.

"Vsak, ki je poskusil in vztrajal vsaj nekaj tednov v treningih boksa, ve, kaj me žene. V tem sem se preprosto našla, v tem sem dobra in v tem uživam in ne vem, zakaj ne bi v tem vztrajala še naprej."

Preden se je posvetila zgolj boksu, je trenirala rokomet. Danes 22-letna študentka finančne matematike pa je v boksu uspela že zelo mlada, a ve, da se njeno telo še razvija in bo lahko v prihodnosti še napredovala. Če je boks med rekreativci priljubljen šport za sproščanje stresa, Ema Kozin za pobeg od vsakodnevnih obveznosti rešuje križanke in sudoku ter bere knjige.

"Že na treningih vidim, da lahko še veliko stvari izboljšam in me že to motivira za naprej. Verjamem, da bo kakšna tekma letos, morda dve ali tri, tudi pomembne tekme. Zaenkrat pa določenih dogodkov še nimamo."

Ema Kozin je ena izmed treh boksark in boksarjev na Balkanu, ki so nastopili v WBC-ju in tam tudi zmagali.

Kandidata sta bila še:

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Zlatko Kaučič, glasbenik, ki je za pomemben prispevek k slovenski zakladnici jazza in  prepoznavnost Slovenije v svetu, prejel zlato plaketo JSKD za življenjsko delo. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti najvišje odličje podeljuje za izjemne ustvarjalne in poustvarjalne dosežke v daljšem obdobju. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)  

Roman Jerala, znanstvenik in vodja Odseka za sintezno biologijo in imunologijo Kemijskega inštituta, ki so ga za obsežen in kakovosten prispevek k informiranju, poglobljenemu razumevanju in ozaveščanju o novem koronavirusu, pri Slovenski znanstveni fundaciji razglasili za komunikatorja znanosti  2020. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919) 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

 

Rok Kužel