Tadej Pogačar je lani slavil na Elizejskih poljanah, z novim letom pa se že ozira po prihodnjih izzivih.

Tadej Pogačar je lani slavil na Elizejskih poljanah, z novim letom pa se že ozira po prihodnjih izzivih

Kolesar iz Komende se je lani vpisal v športne almanahe in se pridružil elitni druščini zmagovalcev največje tritedenske dirke na svetu, francoskega Toura. Brez izrazite pomoči svojega moštva med dirko je na zadnjem kronometru poskrbel za slavje na Elizejskih poljanah.

"Življenjski slog je enak kot prej, trenira se isto, cilji so postavljeni na novo. Moraš imeti željo, sanje, ki jim slediš, s tem se motiviraš." – Tadej Pogačar

Dvaindvajsetletnik se modernim metodam treninga, kot so vizualne dirke, izogiba. Večino zimskega obdobja je preživel v Monaku, kjer ima bivališče, zdaj pa se je s svojo ekipo že odpravil v Dubaj na moštvene priprave. Prihodnji teden sledi predstavitev moštva Emiratov, na Touru pa bo skoraj zagotovo nosil številko ena.

Tudi prihajajoča sezona ostaja obdana z vprašanji glede urnika dirk in obeta večjo podobnost lanski kot tisti pred dvema letoma. A nedvomno bodo na letošnji dirki po Franciji oči uprte v mladega Slovenca.

V olimpijskem letu 2021 se v kolesarstvu veliko pričakuje od države na sončni strani Alp. Veliki Tour pa se časovno prekriva z (napovedano) zahtevano desetdnevno karanteno pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu, tako da bo za potrditev udeležbe na Japonskem katerega od naših najboljših kolesarjev treba še malo počakati.

Dare Rupar