Andrej P. Škraba je vodja marketinga v slovenskem podjetju NiceHash, večina pa ga pozna kot ljubiteljskega matematika in ustanovitelja portala Astra. V novi odbiti epizodi debatiramo o podjetju GameStop: zakaj se Wall Street zaradi spletne skupnosti drži za glavo? Tudi o novostih na področju virtualne resničnosti in brezplačni spletni učilnici Astra, ki v času šolanja na domu beleži veliko rast.

Zloglasni GameStop, dostopnost virtualne resničnosti in Astra.si: Andrej P. Škraba, poznavalec kriptosveta in ljubiteljski matematik

Andrej P. Škraba je vodja marketinga v slovenskem podjetju NiceHash, večina pa ga pozna kot ljubiteljskega matematika in ustanovitelja portala Astra.

V novi odbiti epizodi debatiramo o:

  • podjetju GameStop. Ameriška veriga fizičnih trgovin z videoigrami v zadnjem desetletju beleži padec prodaje. Navidez običajna zgodba se začne zapletati, ko se skupina ljudi na spletnem forumu Reddit dogovori, da bo začela množično kupovati delnice propadajočega podjetja;
  • novostih na področju virtualne realnosti. So VR očala res vedno bolj dostopna in priljubljena?
  • brezplačni spletni učilnici Astra, ki v času šolanja na domu beleži veliko rast.

Zapiski:

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Anže Tomić, Maruša Kerec