Z novinarko Ano Jurc se sprašujemo, če lahko alternativam uspe kljub velikanom (Netflix, HBO, Amazon, Apple, ...)? Navdušujemo se nad družabnim omrežjem Letterboxd in naštevamo serije in filme, ki se jih splača pogledat.

Propad Quibija, filmsko omrežje Letterboxd in gledljiva priporočila: Ana Jurc, novinarka, kritičarka in ljubiteljica filmov

Ana Jurc, novinarka kulturne redakcije MMC-ja, podrobno spremlja dogajanje na sceni svetovne videoprodukcije. Debatiramo o:

  • platformi, ki je zaživela aprila 2020, obljubljala pa kratke epizode, ki jih pogledaš na telefonu. Quibi je dobil vrtoglave investicije, a propadel še pred koncem lanskega leta. Lahko alternativam uspe kljub velikanom (Netflix, HBO, Amazon, Apple, ...)?
  • družabnem omrežju Letterboxd. Omrežje namenjeno ljubiteljem filmov se zdi prijazno, dobronamerno, brez pretencioznih načrtov in oglasov. Vsaj zaenkrat!
  • serijah in filmih, ki se jih splača pogledat.

Zapiski:

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Anže Tomić, Maruša Kerec