Notice

Nina Bulatovix – Morgenrot

Metafora zaupanja, ki ga še vedno imamo, da bodo stvari boljše 

ninax
foto: Tadej Vaukman

Domači post-punk trio Nina Bulatovix, ki ga sestavljajo pevec Gregor Kosi, bobnar Jure Lavrin in basist Marko Širec, ima novi, tretji album z naslovom Zob za zob: "Sporočilnost albuma je dvojna, Zob za zob je tudi nosilni komad plošče. Je prepesnitev znanega komada Laibachov Anti-semitism, poleg tega živimo v maščevalnem času, kjer se kultura pogovarjanja umika kruti maščevalnosti."

"Spremembe, ki se dogajajo in obeti so slabi, tudi mišljenje kulturne politike, kje vidi močne nastavke, nenazadnje nečesa, kar naj bi v družbi delovalo, se zelo spreminja. Gospodar kapital vdira na vsa področja, boj bo težak, ampak, kot je rekel slavni Mao Cetung Iz poraza v poraz do končne zmage." - Gregor Kosi o rušenju alternativne scene.

Skladbo so naredili v Berlinu v času rezidence ministrstva za kulturo: "Morgenrot pomeni jutranja zarja, obet nečesa novega. To se mi zdi dobra metafora zaupanja, ki ga še vedno imamo, da bodo stvari boljše. Kot že na prejšnjem albumu se tudi na tem skušam igrati z idejami, kam se peljemo in kam želimo priti." 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih