Kristjan Veber je študent predšolske vzgoje, humanitarec in prostovoljec. Najmlajši Naj prostovoljec leta 2019 je k humanitarnim projektom pritegnil več kot 100 mladih. S prostovoljci dobrodelnega projekta Misija človek zbira potrošni material za domove, varne hiše in zavetišča. Konec leta so jim predali za skupno 20.000 evrov potrošnega materiala, nekaj so ga poslali tudi v prizadete vasi blizu hrvaškega mesta Petrinja.

Kristjan Veber je 20-letni prostovoljec in humanitarec. Pravi, da je najlepše opazovati, ko stopimo skupaj in pomagamo. Ne razume sveta, v katerem bi moral nekdo biti lačen

Kristjan Veber je študent predšolske vzgoje, humanitarec in prostovoljec. Najmlajši Naj prostovoljec leta 2019 je k humanitarnim projektom pritegnil več kot sto mladih. S prostovoljci dobrodelnega projekta Misija človek zbira potrošni material za domove, varne hiše in zavetišča. Konec leta so jim predali za skupno 20.000 evrov potrošnega materiala, nekaj so ga poslali tudi v prizadete vasi blizu hrvaškega mesta Petrinja. 

"Mislim, da se ljudi dotaknejo zgodbe in zato pomagajo. Kot večni optimist verjamem, da je veliko dobrega v ljudeh, to je treba samo odkriti. Kar me včasih tepe, ampak je res čudovito opazovati, da lahko stopimo skupaj, pomagamo. Velikokrat pozabljamo, da se ne delimo na rase ali državljanstva, da obstaja samo ena rasa, in to je človeška rasa."

Mladi prostovoljec je lani izdal tudi svojo prvo otroško knjigo Košček mojega srca, ki jo je ilustrirala Špela Guček.

Uršula Zaletelj