Na spletni strani Galerije P74 sta na ogled razstavi Naša žena Tadeja Pogačarja in Morgen Nike Ham.

Fotografija: arhiv Galerije P74

Center in Galerija P74 predstavljata razstavi umetnikov Tadeja Pogačarja in Nike Ham

Naša žena je naslov umetniškega projekta Tadeja Pogačarja, ki je do 28. februarja na ogled na spletni platformi Centra in Galerije P74. Virtualna razstava predstavlja izbrane naslovnice kultne revije Naša žena, prve ženske revije v Sloveniji, ki je začela izhajati 1941 in januarja letos praznuje 80 let od izida prve številke.

Pripravili pa so tudi razstavo umetnice Morgen, avtorice Nike Ham, lanske prejemnice nagrade skupine OHO. Del nagrade je ta samostojna predstavitev, obrazstavni program pa so preselili na spletno stran in družbena omrežja. Razstava je odprta v fizičnih prostorih Galerije P74.

"Naslov je Morgen, ker se je projekt, ki je najbolj očiten, začel v Berlinu. Morgen, jutro. To so moje jutranje rekreacije in to počnem že leto, dve, tri. V bistvu ne vem, koliko časa. Konec marca sem se odločila, da bom to začela snemati. Bila sem ujeta v svojem stanovanju v Berlinu in je bila to terapija, da se nisem smilila sami sebi, da ne vem, kaj bo z mano, kako lahko pridem domov ... Čeprav mi ni zares nič manjkalo, bolj je bila ta stiska pogrešanja doma." - Nika Ham

Do 10. marca pa se lahko mladi umetniki in umetnice prijavite za nagrado skupine OHO 2021:

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil javni razpis za nagrado skupine OHO 2021 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti. Nagrado podeljujejo za kakovostno in inovativno umetniško delo, nastalo v zadnjih dveh letih. Razpis je dostopen na spletni strani Centra in Galerije P74.

 

Jolanda Fele