Ob 40. obletnici razstave Od skice do lutke v Bežigrajski galeriji 1 in ob dvajsetletnici delovanja Mini teatra se na tokratni razstavi predstavljata avtorici ploskih lutk in likovnih zasnov za lutkovne predstave, Iva-Matija Bitanga s predstavo Hlapič in Ana Viktorova s predstavo Pravljica o carju Saltanu.

Ira Marušič: Predmeti v magmi
Umetnica, ki se je leta 2014 prvič predstavila v Bežigrajski galeriji 2, na tokratni razstavi predstavlja izbor večjih slik povečini na platnu.

40. obletnica razstave Od skice do lutke in dvajsetletnica delovanja Mini teatra ter razstava Ire Marušič: Predmeti v magmi; 7. festival Zvončki in trobentice

Bežigrajska galerija v Ljubljani je v novo, 45-eto leto delovanja vstopila z novima razstavama v dveh razstavnih prostorih.
Ob 40. obletnici razstave Od skice do lutke v Bežigrajski galeriji 1 in ob dvajsetletnici delovanja Mini teatra se na tokratni razstavi predstavljata avtorici ploskih lutk in likovnih zasnov za lutkovne predstave Iva-Matija Bitanga s predstavo Hlapič in Ana Viktorova s predstavo Pravljica o carju Saltanu. Obe predstavi  Mini teatra Ljubljana sta trenutno na ogled na spletu: Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča in Pravljica o carju Saltanu.

Ira Marušič: Predmeti v magmi

Umetnica, ki se je leta 2014 prvič predstavila v Bežigrajski galeriji 2, na tokratni razstavi predstavlja izbor večjih slik povečini na platnu.

 

Letošnji enodnevni festival slovenske jazzovske ustvarjalnosti z imenom Zvončki in trobentice bo danes ob 20.00 zvečer na novem prizorišču v Cankarjevem domu predstavil tri zasedbe. Nastopili bodo: Tobija Hudnik - Equilibrium as Insta_bility, Ana Čop & Thilo Seevers in Trokut. Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma. Posnetek bo na voljo še 24 ur po premieri.

Jolanda Fele