Človek bi na prvi mah pomislil, da pandemija ni najbolj posrečen čas za vse večjo konkurenco, a spomnite se na razvpito francosko anekdoto, ko je usoda hotela, da so kar trije peki odprli svoje butike v majhni pariški ulici.

Slabše kot so stvari pojasnjene in manj kot so zdravorazumsko utemeljene, bolj zaripli so državljani

Spomnite se na razvpito francosko anekdoto, ko je usoda hotela, da so kar trije peki odprli svoje butike v majhni pariški ulici. Prvi se je v izložbi hvalil, da pečejo najboljše bagete v Parizu, drugi da pri njem dobite najboljše bagete v vsej Franciji, zadnji na koncu uličice pa je na raznožno tablo kar s kredo napisal: Tu pečemo najboljše bagete v tej ulici. Zmagal je seveda slednji in nekaj podobnega se dogaja tudi z ukrepi proti pandemiji.

Po svetu se vse bolj širijo protesti z nezadovoljnimi državljani, ki vse bolj živčno sprejemajo politično diktirane omejitvene ukrepe namesto zares učinkovitih in konsistentnih, strokovno podprtih prijemov. Slabše kot so stvari pojasnjene in manj kot so zdravorazumsko utemeljene, bolj zaripli so državljani. Italija, Francija, Nemčija ... Ta teden je bilo z naskokom najhuje na Nizozemskem, pa tudi v naši soseščini že potihem tli. Slovenci smo po nasvetu premiera verjetno ta hip v fazi počasnega segrevanja lonca z  žabo.

Damjan Zorc