Ime tedna

Izzivi so zato, da jih premostimo

Prvo letošnje ime tedna je Matjaž Ugovšek, predsednik društva Duh časa, ki s prostovoljci v akciji Nihče brez pomaga otrokom iz socialno ogroženih družin do računalniške opreme za šolanje na daljavo

Matjaž Ugovšek
Matjaž Ugovšek
foto: Televizija Slovenija

"Samo mi smo dali več kot tisoč računalnikov v sklopu akcije Nihče brez. Pa še približno 300 jih bomo. Računamo, da je končna številka približno 1500, 1600 računalnikov, merjena od srede aprila." – Matjaž Ugovšek, predsednik društva Duh časa

V društvu Duh časa imajo še 300 računalnikov, ki jih bodo podelili naprej, potem pa bodo rešili problematiko šolanja na daljavo, vsaj po njihovih podatkih, ki so jih opazili, pojasnjuje Matjaž Ugovšek. Pravi, da so povezali to, da imajo na eni strani vire, to so računalniki, ljudje, čas, znanje, prostor, na drugi strani pa potrebo po teh virih: "Obenem pa pomagamo še okolju, družbi in tudi sebi."

Ali še sprejemajo donacije v obliki računalniške opreme?

"Imamo še zapostavljene skupine, ki jih prestavljamo na to leto, da se stvari umirijo in da bomo še naprej pomagali. Ni nobenih zadržkov glede donacij računalniške opreme, gotovo se bo to potrebovalo še v prihodnje."

Kandidata sta bila še:

Rezultati

Loading ... Loading ...
  • Filip Flisar, najboljši slovenski smučar prostega sloga, ki je končal tekmovalno pot. Največji uspeh je dosegel leta 2015, ko je v Kreischbergu postal svetovni prvak, v zbirki uspehov pa ima tudi kristalni globus za zmagovalca svetovnega pokala, v katerem je dosegel sedem zmag (Ključna beseda VAL1 na 1919).
  • Katja Šaponjić, prevajalka, ki je za prevoda stripov Neustrašne: Portreti neuklonljivih žensk avtorice Penelope Bagieu in risoromana Katarza Renalda Luzierja, prejela Nodierovo nagrado za najboljši prevod iz francoščine v slovenščino, priznanje Francoskega inštituta v Sloveniji (Ključna beseda VAL2 na 1919).

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).