Slovenski rokometaši so drugi del svetovnega prvenstva začeli z zmago, pred njo pa sta odločilna obračuna za uvrstitev v četrtfinale

Tako kot slovenski rokometaši, je tudi Uroš Volk Aleksandrijo zamenjal za Kairo, kjer je slovenska reprezentanca danes odprla drugi del svetovnega prvenstva. Na uvodni tekmi je prepričljivo z 31-21 premagala Severno Makedonijo. Z Juretom Natkom se je novinar Radia Slovenija poleg sredine zmage že dotaknil tudi naslednje tekme Slovenije proti Švedski. To so varovanci Šveda Ljubomirja Vranješa lani na evropskem prvenstvu premagali, podobno pa bodo morali storiti tudi tokrat, če se bodo želeli prebiti med najboljših osem reprezentanc sveta.

Ustvarjalca oddaje Cepelin pa sta v tokratni izvedbi spregovorila tudi o Urhu Kastelicu in Tilnu Kodrinu, ki na prvenstvu še nista smela zaigrati zaradi pozitivnih testov. Kodrin se bo v naslednjih dneh že lahko pridružil soigralcem, Kastelica pa smo povprašali o poteku samoizolacije. Vse o tem in še marsičem v najnovejši epizodi podkasta Cepelin.

Uroš Volk