Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o naših žepnih spremljevalcih.

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno

Izmed spodnjih trditev izberi napačno.

1. Norveški najstnik se je sredi zime iz gozda pred tropom volkov rešil tako, da je prek mobilnega telefona na ves glas predvajal glasbo skupine Megadeth.

Trditev je resnična

2. Več kot 90 odstotkov vseh mobilnih telefonov na Japonskem je vodoodpornih. Predvsem japonska dekleta so z njimi tako obsedena, da jih s seboj nosijo tudi pod tuš.

Trditev je resnična

3. Applov soustanovitelj Steve Wozniak si je za svojo mobilno številko izbral 888-8888. Dnevno je dobil vsaj sto naključnih klicev, zato jo je hitro zamenjal.

Trditev je resnična

4. Gospa iz okolice Bordeauxa je leta 2012 dobila račun za mobilne storitve, visok skoraj 12 kvadrilijonov evrov. Ko se je pritožila, da je to nemogoče, so ji iz podjetja odgovorili, da lahko plača po obrokih.

Trditev je resnična

5. "Smartphone zombies" so ljudje, ki neprestano buljijo v svoje telefone, tudi ko gredo čez cesto. Postali so tak prometni problem, da so v Augsburgu v Nemčiji, na najbolj izpostavljenih mestih postavili motilce signala, ki preprečujejo uporabo telefona.

Trditev je izmišljena

Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj