Poletje v dvoje

Z ekipo vnukov testirala pouk na daljavo

Kako sta se z novimi načini učenja prek zaslona spoprijeli Tadejeva in Anjina mama, učiteljici, ki imata 40 let delovne dobe v šolstvu?

xcsfgsgsf
foto: Val 202

Tadej Košmrlj in Anja Hlača sta svoji sogovornici našla kar doma. Mama Irena in mama Brigita imata presečno karierno točko, šolo. In obema se je zaradi korone življenje seveda precej spremenilo.

"Naredla sem si ekipo vnukov, s katero sem testirala pouk na daljavo. Kako videti prisotne, kako razširiti ekran. Od te ekipe vnukov sem se veliko naučila, ker sem si upala pritisniti tudi na kakšen gumb, ki ga sicer ne bi pritisnila." – Brigita Košmrlj, učiteljica

Po približno 40 letih dela v šoli jima je šolanje na daljavo prineslo precej izzivov. Tadejeva mama Brigita uči razredni pouk že 40 let in to je njeno zadnje leto. Anjina mama je skoraj 42 let delala v osnovni šoli, zadnjih 24 let kot ravnateljica, in je morala marca v hipu preklopiti na šolanje in vodenje na daljavo. Poleti pa še večja sprememba: dolge počitnice, ki se jim reče upokojitev. Otroci so vseeno poskrbeli, da njeno zadnje leto ni bilo niti malo dolgočasno.

"O pouku na daljavo so največ povedali otroci, ko so se vrnili nazaj v šolo. Eden mi je rekel: Samo da smo spet nazaj, mamica je bila tako tečna, oči sploh ni bil več oči!" – Irena Hlača, ravnateljica