V večeru na Valu 202 zaokrožimo kariero Filipa Flisarja. Smučarski kros je v njegovnem obdobju v Sloveniji dobil mesto med zimskimi športi. Vselej zanimiv sogovornik in smučar, ki mu ob naslovu svetovnega prvaka manjka le olimpijska kolajna bo v večeru klepetal z Jožetom Pepevnikom.

Tik pred iztekom koledarskega leta 2020 je konec svoje profesionalne športne kariere naznanil Filip Flisar

Najuspešnejši slovenski smučar prostega sloga - v svoji vitrini ima tudi zlato kolajno s svetovnega prvenstva in kristalni globus svetovnega pokala - je smučarskemu krosu pomahal v slovo pri 33 letih. Vesel predvsem dejstva, da športno pot končuje zdrav.

"V svoji karieri se na srečo nisem prehudo poškodoval. Imam telo, ki je funkcionalno in bo takšno še kar nekaj časa. Zato je zdaj pravi trenutek, da rečem bobu bob in grem v naslednje obdobje svojega življenja ter izkoristim svoje športne in atletske sposobnosti za nove vragolije."

Z neposredno komunikacijo in pregovorno štajersko zgovornostjo je v zadnjem desetletju z roko v roki z vrhunskimi rezultati ustvaril podobo enega najbolj prepoznavnih slovenskih športnikov. In tistega, ki je dotlej neznano športno disciplino Slovencem najbolj približal.

Z njim smo se pogovarjali o spominih, vzponih in padcih, prelomnih trenutkih ter iskanju adrenalina v novih izzivih.

Jože Pepevnik