Špilferderber je podkast generacije in za generacijo, ki se je rojevala v času, ko so černobilski radioaktivni oblaki ravno pustili svoje sledi na slovenski solati in gobah. Podkast za generacijo, ki ji je bilo še med zadnjimi dopuščeno, da odrašča brez vse novodobne odvečne potrošniške logike in stremljenja za več in bolje in višje. Podkast o generaciji, ki ji je bilo rečeno, da bo vse v redu, če bo pridna, hodila v šolo, se učila in doštudirala. Podkast o generaciji, ki stoji na meji med novim in starim svetom in ki oba svetova uspešno na novo izprašuje in zaznamuje.

Špilferderber je podkast generacije in za generacijo, ki se je rojevala v času, ko so černobilski radioaktivni oblaki ravno pustili svoje sledi na slovenski solati in gobah

Podkast za generacijo, ki ji je bilo še med zadnjimi dopuščeno, da odrašča brez vse novodobne odvečne potrošniške logike in stremljenja za več in bolje in višje. Podkast o generaciji, ki ji je bilo rečeno, da bo vse v redu, če bo pridna, hodila v šolo, se učila in doštudirala. Podkast o generaciji, ki stoji na meji med novim in starim svetom in ki oba svetova uspešno na novo izprašuje in zaznamuje.

Jurij Drevenšek