Posestvo Društva za zaščito konj smo zadnje obiskali pred osmimi leti in ena od prvih razlik, ki smo jo opazili ob vnovičnem obisku je bila, da je tam veliko več živali. Kot pravi predsednica društva Natalija Nedeljko so imeli ob začetku delovanja toliko živali, kot jih zdaj rešijo v enem letu. Opaža sicer, da se je na področju odnosa do živali stanje izboljšalo, se pa še vedno najdejo primeri mučenja in zlorab za katere bi mislili, da se ob vsem osveščanju ne bi smele več dogajati. Pod okriljem Društva za zaščito konj ob Rehabilitacijskem centru Petra v Orovi vasi, delujeta še Center za konje s posebnimi potrebami Alisa na gorenjskem ter Center za rejne živali Pončo v Laškem.

V Društvu za zaščito konj skrbijo za več deset rešenih živali, marsikdo ne more niti za eno samo

Posestvo Društva za zaščito konj smo nazadnje obiskali pred osmimi leti in ena od prvih razlik, ki smo jo opazili ob vnovičnem obisku, je bila, da je tam veliko več živali. Kot pravi predsednica društva Natalija Nedeljko, so imeli ob začetku delovanja toliko živali, kot jih zdaj rešijo v enem letu. Opaža sicer, da se je na področju odnosa do živali stanje izboljšalo, se pa še vedno najdejo primeri mučenja in zlorab, za katere bi mislili, da se ob vsem ozaveščanju ne bi smele več dogajati. Pod pokroviteljstvom Društva za zaščito konj ob Rehabilitacijskem centru Petra v Orovi vasi delujeta še Center za konje s posebnimi potrebami Alisa na Gorenjskem ter Center za rejne živali Pončo v Laškem.

Če želite pomagati društvu, lahko to storite z donacijo, in sicer tako, da pošljete SMS s ključno besedo KONJI5 na 1919 in tako darujete 5 evrov ali pa sredstva nakažete na račun, odprt pri Banki Koper (SI56 1010 0005 0589 375).

Veronika Gnezda