Emil Tedeschi je pred skoraj tridesetimi leti ustanovil podjetje, ki zdaj zaposluje več kot 5.300 ljudi. Atlantic Grupa je lastnica legendarnih slovenskih blagovnih znamk; od Barcaffeja do Cockte.

Tedeschi je slovenski javnosti postal znan ob združevanju košarkarskih klubov iz Ljubljane in Zagreba. Srčno verjame v Cedevito Olimpijo. Prepričan je, da lahko klub v Evropi poseže po najvišjih mestih. Zanj v športu in poslu ni nič nemogoče. Vedno najde nove izzive: "Vsak, ki misli, da je v svojem poslu dosegel vrh, mora zamenjati posel ali se upokojiti."

Eden najbogatejših Hrvatov je velik ljubitelj glasbe, svoje prve honorarje in plačo je zapravil za plošče. Enkrat tedensko vodi radijsko oddajo, občasno nastopa kot DJ.

Emil Tedeschi je direktor Atlantic Grupe, lastnice legendarnih slovenskih blagovnih znamk. Srčno verjame v košarkarski klub Cedevita Olimpija, je velik ljubitelj glasbe in enkrat tedensko voditelj radijske oddaje

"Na številnih področjih nisem najboljši. Nisem najboljši analitik, niti matematik, niti prodajalec, niti najboljši v marketingu, pa morda niti najboljši strateg. Zelo pomembno je, da dobite ljudi na svojo stran, da vam verjamejo. Ljudje prepoznajo, kdaj je nekdo pristen in iskren."

Emil Tedeschi je pred skoraj tridesetimi leti ustanovil podjetje, ki zdaj zaposluje več kot 5300 ljudi. Atlantic Grupa je lastnica legendarnih slovenskih blagovnih znamk; od Barcaffeja do Cockte. Tedeschi je slovenski javnosti postal znan ob združevanju košarkarskih klubov iz Ljubljane in Zagreba. Srčno verjame v Cedevito Olimpijo. Prepričan je, da lahko klub v Evropi poseže po najvišjih mestih. Zanj v športu in poslu ni nič nemogoče. Vedno najde nove izzive: "Vsak, ki misli, da je v svojem poslu dosegel vrh, mora zamenjati posel ali se upokojiti." Eden najbogatejših Hrvatov je velik ljubitelj glasbe, svoje prve honorarje in plačo je zapravil za plošče. Enkrat na teden vodi radijsko oddajo na Yammat FM, zagrebškem mestnem radiu. Občasno nastopa tudi kot didžej.

Prvi val pandemije je preživel v Zagrebu in delal od doma. V začetku junija, ob vnovičnem odprtju pisarn, je dva tedna hodil tja. Potem je začel delati iz svoje hiše na Hvaru, kjer je že od začetka poletja. Njihove pisarne so zaprte, imajo prepoved službenih poti, konferenc in kakršnih koli obiskov. Pravi, da mu "delo od doma res ustreza, Hvar sem izbral zato, ker sem tu res v izolaciji". S ženo zjutraj pregledata in predebatirata jutranje novice, pozneje začne sestanke, ki jih konča z odmorom intenzivne hoje v naravi. Nabira divje rastline, popoldan pa se posveti delu. Zvečer gleda športne tekme ali dobre serije. Pozneje se umakne in se do zgodnjih jutranjih ur ukvarja z glasbo.

"Ko doma gledam tekmo Cedevite Olimpije prek zaslona, imam tudi sam idejo o igri ekipe. Dobro je, da takrat mikrofon ni vključen, ker znam tudi eksplodirati. Ko pa sedim v prvi vrsti v Stožicah, pa ni primerno, da bi komuniciral z igralci ali sodniki. Športni funkcionar mora biti vzor vsem drugim."

Anja Hlača Ferjančič, Franci Pavšer