Ime tedna je postal Boštjan Videmšek, novinar in avtor knjige Plan B, zbirke zgodb o nenavadnih in trmastih vizionarjih, ki se vsak po svoje spopadajo s podnebno krizo. Zanjo je prejel priznanje knjiga leta 2020, veliko nagrado letošnjega Slovenskega knjižnega sejma.

Novinar in avtor knjige Plan B, za katero je prejel veliko priznanje knjiga leta 2020, ki ga podeljujejo na Slovenskem knjižnem sejmu

Ime meseca decembra je postal Boštjan Videmšek, novinar in avtor knjige Plan B, zbirke zgodb o nenavadnih in trmastih vizionarjih, ki se vsak po svoje spopadajo s podnebno krizo, za katero je prejel priznanje knjiga leta 2020. Pravi še, da ves čas poziva k nujni širši koaliciji, saj živimo v času, ko izključevalnost v boju s podnebno krizo več nima smisla. Dodaja, da je treba agresivno prekiniti vse narcizme malih razlik, ki vladajo v udejanjanju boja s podnebno krizo.

"Ves čas moramo vedeti, kaj se dogaja, da lahko razumemo, kaj držimo v rokah, kaj je tisto, prek česar se midva zdaj pogovarjava, kar je tisto, kar vozimo. In gledati, spremljati in razumeti vsak proizvod. Vsak proizvod je zgodba, vsak proizvod je svet."

KANDIDAT JE BIL ŠE:
  • Luka Renko, pobudnik portala Sledilnik Covid-19, kjer zbirajo, analizirajo in objavljajo podatke o širjenju koronavirusa v Sloveniji. V projekt je vključenih že več kot 200 ljudi.

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202