Nuša Stanić, prostovoljka z Bleda, ki se je pridružila številnim slovenskim humanitarcem pri blažitvi posledic nedavnega rušilnega potresa na Hrvaškem. S pomočjo slovenskih kmetov je zbrala že 27 ton hrane za domače živali ter jo peljala ljudem, ki pomoč nujno potrebujejo.

Ime tedna je Nuša Stanić, prostovoljka z Bleda, ki se je ob pomoči slovenskih kmetov pridružila številnim slovenskim humanitarcem pri blažitvi posledic nedavnega rušilnega potresa na Hrvaškem

"Okolica nesreče so po večini kmetije, ki so ostale brez strehe nad glavo. Iskala sem stike točnih ljudi in tega, kar potrebujejo. Pokrili smo velik spekter vse osnovne hrane za domače živali. Razvozili smo jo s tovoranjakom, ki nam ga je posodilo podjetje, kjer dela moj fant." – Nuša Stanić, prostovoljka

Ob pomoči slovenskih kmetov je zbrala že 27 ton hrane za domače živali ter jo peljala ljudem, ki pomoč nujno potrebujejo. "Zame je bilo to prvič, ko sem šla kmalu po nesreči na opustošeno območje. Zelo lepo je videti ta napredek."  V nekem trenutku so iz Hrvaške pozvali ljudi, naj pomoč ustavijo, a kot pove Nuša, "so se zdaj skladišča bolje organizirala".

"Pomoč prihaja počasi, da imajo njihovi prostovoljci čas za njen razvoz. V primeru, da bo potreba, se bomo še pogovarjali za kakšen tovornjak hrane."

Kandidatki sta bili še:

Izberite ime tedna

Rezultati

Alenka Knez, inženirka strojništva, upokojena učiteljica in ustanoviteljica portala S.O.S. šola, kjer pomaga otrokom s težavami pri matematiki. Pri iniciativi Inženirke in inženirji bomo! so ji v sklopu izbora Inženirka leta podelili posebno priznanje za vseživljenjsko delo pri vzgoji in razvoju talentov. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Simona Škrabec, prevajalka, ki že skoraj 30 let gradi mostove med Slovenijo in Katalonijo, Španijo in Srednjo Evropo, Balkanom in Pirenejskim polotokom. Pri Društvu slovenskih književnih prevajalcev so ji za pomemben prispevek podelili Lavrinovo diplomo za leto 2020. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel