Ameriški raper Playboi Carti si je v zadnjih 896 dneh, kolikor je preteklo od izida njegovega prvega albuma Die Lit, utdril kultni status. Pri čemer njegova fanatična mladoraperska baza trdi, da je to šele začetek. Hm? Drugi album častitljivega muble-raperja je zverinska zvočna porcija. Značilna anti-figuralika zdaj zvezdnika iz Atlante še bolj na-hard predstavi kot vizijonarskega eksperimentatorja. Izvršni producent dela WLR ali kar samo Red je Kanye West. Pooblaščenec Carti hiphop blaznost prevzema od Westa in to dviga na novo sonično raven. Galerijski serijal z oznako 2021 torej ponosno začenjamo z novim no.1 ameriške lestvice.
Prelet v znamenju valovske premiere bo uprizoril super-nu-soul duet Ptč, drugi domačin čisto prvič v našem etru pa bo raper Vuk Vuk. Nov komad ima tudi naš obalni felt-stražar Drill, prav enako pa tudi mariborska traperska loža, ki jo zasedata producent YNG FireFly in njegov aktualni pol-veteranski bestič Mito.
Na dviji poti nas bodo spremljali še britansko-ganski producent Juls, trenutno najbolj vzorni ameriški raper Jack Harlow in angleška zimzeleno prijazna soularka Mahalia, ki bo nastopila v treh navezah - s Headiejm Oneom, Col3trainom in povrhu še z Jacobom Collierjem. Za premanentno užitkarsko kalorijo več, gre.

896 dni je vseeno manj kot 7 let

Uuuuuhhhh, to je pa rEs huuuuda bolncaaaaa. Ameriški raper Playboi Carti si je v zadnjih 896 dneh, kolikor je preteklo od izida njegovega prvega albuma Die Lit, utrdil kultni status. Pri čemer njegova fanatična mladorapovska baza trdi, da je to šele začetek. Hm? Drugi album častitljivega muble-raperja je zverinska zvočna porcija. Značilna protifiguralika zdaj zvezdnika iz Atlante še bolj zares predstavi kot vizionarskega eksperimentatorja. Izvršni producent dela WLR ali kar samo Red je Kanye West. Pooblaščenec Carti hiphopovsko blaznost prevzema od Westa in to dviga na novo sonično raven. Galerijsko serijo z oznako 2021 torej ponosno začenjamo z novo številko ena ameriške lestvice.
Prelet v znamenju valovske premiere bo uprizoril super-nu-soul duet Ptč, drugi domačin čisto prvič v našem etru pa bo mladi trnovski raper Vuki Vuk. Nov komad ima tudi naš obalni felt-stražar Drill, prav enako pa tudi mariborska traperska loža, ki jo zasedata producent YNG FireFly in njegov aktualni polveteranski prijatelj Mito.
Na divji poti nas bodo spremljali še britansko-ganski producent Juls, ta hip najvzornejši ameriški raper Jack Harlow in angleška zimzeleno prijazna soularka Mahalia, ki bo nastopila v treh navezah, s Headiejem Oneom, Col3trainom in povrhu še z Jacobom Collierjem. Za permanentno užitkarsko kalorijo več gre.

Matjaž Ambrožič