Dvanajsti Cepelin, rokometni podkast z nekdanjim reprezentantom Juretom Natkom in valovskim rokometnim reporterjem Urošem Volkom vas najprej popelje na evropsko prvenstvo rokometašic, ki se je na Danskem končalo z izpadom Slovenk po treh tekmah. Čez dve leti bo Slovenija sogostiteljica Eura, morda je to priložnost, da se kaj spremeni še na klubski sceni. V državnem prvenstvu rokometašev na polovici Celjani pričakovano vodilni, Trebanjci ambiciozni, težave zaradi korone pa imajo bolj ali manj vsi. Obelodanjen seznam reprezentantov za svetovno prvenstvo v Egiptu vliva velik optimizem. Slišali boste tudi, kakšni so bili odgovori nekaterih reprezentantov s širšega seznama na pet anketnih vprašanj v tem koronskem letu.

Dvanajsti Cepelin, rokometni podkast z nekdanjim reprezentantom Juretom Natkom in našim rokometnim reporterjem Urošem Volkom

Tokrat vas najprej popeljemo na evropsko prvenstvo rokometašic, ki se je na Danskem končalo z izpadom Slovenk po treh tekmah. Čez dve leti bo Slovenija sogostiteljica Eura, morda je to priložnost, da se kaj spremeni še na klubski sceni.

V državnem prvenstvu rokometašev na polovici Celjani pričakovano vodilni, Trebanjci ambiciozni, težave zaradi korone pa imajo bolj ali manj vsi.

Obelodanjen seznam reprezentantov za svetovno prvenstvo v Egiptu vliva velik optimizem. Slišali boste tudi, kakšni so bili odgovori nekaterih reprezentantov s širšega seznama na pet anketnih vprašanj v tem koronskem letu.

"V vseh športih moramo spoštovati slovenske reprezentante. Hitro so ti fantje pod neko lučjo, ki je negativna. Vidi se vsaka napaka, dobre stvari pa malo manj. V teh časih, v krizi, potem ko so preboleli virus, ko so v karantenah, ko se morajo držati takšnih in drugačnih stvari, ko morajo potovati pod drugačnimi pogoji, pa te stvari moramo spoštovati še malo bolj, kaj bodo fantje v prihodnjih mesecih dali za slovensko reprezentanco. Mislim, da si fantje zaslužijo absolutno spoštovanje." - Jure Natek

Jure Natek o prekinjeni dejavnosti mladih v rokometu: "Čim prej morajo mlajše selekcije začeti trenirati normalno, da ta sistem na katerem živomo, znova začne proizvajati nove Jance."

Anketa med reprezentanti (n = 19)

Ali te je/je bilo strah okužbe?
Da - 4
Ne - 13
Ne vem - 2

Ali bi morali svetovno prvenstvo v Egiptu odpovedati, glede na razmere po svetu?
Da - 9
Ne - 8
Ne vem - 2

Če bom izbran in prvenstvo bo:

Bom zanesljivo igral - 13
Razmislil in se pogovoril - 4
Bi bil pripavljen odpovedati - 1
Ne vem - 1

Uroš Volk