Cederama

Najboljše v 2020

Množina ženskega spola

Včasih so le pesmi, celo večkrat pa so songi, popevke, komadi, enote, napevi, melodije, viže ipd. Naslov tokratne izredne rubrike se ne nanaša na te, temveč na dame, ki bodo te prispevale, tj. prepevale. Naključje v rubriki ni hotelo fantov. Kajti 25 od skupno 44 letošnjih Cederam je povsem zaznamoval ženski vokal, v dveh primerih (Free Nationals in Gorillaz) pa je bila za mikrofoni kombinirana družba.
Polovica pregledne ali revizijske Cederame 2020 je rezervirana za novinke iz kategorije indie-pop. Tu se spodobi dopisati statistični popravek. Nekatere niso novinke, vsekakor so Hazel English, Benee, Sasho Sloan in Ambar Lucid v letošnje Cederame privedle njihove prvi albumske izdaje.
Ker je Taylor Swift nastopila v prejšnji ali zadnji regularni decembrski izdaji Cederame, bo v tej izpuščena, pa čeprav bosta oba njena albuma z letnico 2020, kakopak, omenjena. Podobno se obeta skupinam Tame Impala, The Neighbourhood, The Killers, The Stokes in Rolling Blackout Costal Fever.
Naveza Dua Lipa, Ariana Grande, Chloe & Halle in Jhené Aiko bo z zanjo značilnim R&B-disco-popom spletla drugo, še bolj dinamično polovico bilančne Cederame.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih