Med več kot 8.500 botri, ki so v desetletju obstoja programa Botrstvo botrovali kateremu od več kot 10.400 otrok iz vse Slovenije, je tudi naš sogovornik, gospod Branko. Botrstvo razume kot svojo človeško dolžnost in tudi kot misijo, v katero želi vključiti čim več tistih, ki bi zmogli pomagati najranljivejšim – otrokom v stiski.

Več informacij, kako pomagati, najdete na boter.si, pomoč pa je tudi poslan SMS z geslom BOTER5 ali BOTER10 na 1919.

Hvala vsem, ki pomagate.

"Imel sem občutek, da je to moj otrok, ki čaka na mojo pomoč," je po opisu svoje varovanke začutil boter Branko, eden od več kot 8500 botrov, ki so otrokom pomagali v desetletju obstoja Botrstva v Sloveniji

Med več kot 8500 botri, ki so bili v desetletju obstoja programa Botrstvo za botra kateremu od več kot 10.400 otrok iz vse Slovenije, je tudi naš sogovornik, gospod Branko. Botrstvo razume kot svojo človeško dolžnost in tudi kot misijo, v katero želi vključiti čim več tistih, ki bi zmogli pomagati najranljivejšim – otrokom v stiski.

Program Botrstvo je jeseni dopolnil deset let in zdelo se je, da bo prav deseto leto najlažje in najbolj optimistično, a se je zasukalo prav nasprotno. Predvsem v drugem valu epidemije so ukrepi odnesli nepričakovano veliko dohodkov in načrtov za prihodnost, a glavni val težav sploh še ni udaril – čakajo nas namreč še sprostitev moratorija na kredite, konec subvencij dohodkov, stečaji, izvršbe, osebni stečaji, tudi izgube domov in podjetij, številne stiske in težave z duševnim zdravjem, na katere smo že dolgo let pripravljeni slabše, kot smo bili na epidemijo bolezni. Poziv ljudem, naj pomoč poiščejo čim prej, preden postanejo še težje rešljive, bo zato zelo pomemben, prav tako kot bo pomembna pomoč, ki si ji bomo ponujali ljudje med seboj.

Poziv ljudem, naj pomoč poiščejo čim prej, preden postanejo še težje rešljive, je zato zelo pomemben. Prav tako, kot bo pomembna pomoč, ki si ji bomo ponudili ljudje med seboj. Na Botrstvu pa bodo ob ponujanju vsestranske pomoči še naprej opozarjali, da najranljivejši in žrtve te epidemije še zdaleč niso le tisti, ki jim je virus kakor koli prizadel zdravje.

Več informacij o tem, kako lahko pomagate, najdete na boter.si, pomoč pa je tudi poslani SMS z geslom BOTER5 ali BOTER10 na 1919.

Hvala vsem, ki pomagate.

Jana Vidic