V Planici je vse pripravljeno na začetek svetovnega prvenstva v poletih. Da bi bili pred prvim zimskim vrhuncem sezone pripravljeni tudi vi, vam v večeru na Valu 202 ponujamo vpogled v zakulisje, predstavimo strokovnega komentatorja Jureta Šinkovca in pričakovanja slovenske reprezentance.

Pogovor s strokovnim komentatorjem Juretom Šinkovcem

V Planici je vse pripravljeno na začetek svetovnega prvenstva v poletih. Da bi bili pred prvim zimskim vrhuncem sezone pripravljeni tudi vi, vam v tokratni oddaji ponujamo vpogled v zakulisje, predstavimo strokovnega komentatorja Jureta Šinkovca in pričakovanja slovenske reprezentance.

"Čustva ob prihodu v Planico so še vedno prisotna. Skakalci smo vedno, ko smo se odpravljali na tekmo že v Ratečah pogledali, kako se obnaša prva zastava ob cesti. Če je plapolala, smo že vedeli koliko je ura in da se nekaj dogaja v zraku." - Jure Šinkovec

Matej Hrastar je pripravil pregled slovenskih nastopov in izvrstnih rezultatov na svetovnih prvenstvih. Med njimi je bil tudi uspeh na svetovnem prvenstvu leta 2012, ko je Robert Kranjec osvojil naslov svetovnega prvaka, naslednji dan pa skupaj z Jernejem Damnjanom, Jurijem Tepešem in Juretom Šinkovcem na ekipni tekmi osvojil tretje mesto.

"Mi gredo kar kocine pokonci, ko poslušam posnetke s tistega svetovnega prvenstva. Še kako se spomnim teh poletov, že na posamični tekmi se spomnim Robijevih poletov. Takrat smo ga, kot izkušenega letalca, res poslušali in poskušali naslednji dan uprizoriti nekaj podobnega." - Jure Šinkovec o medalji s svetovnega prvenstva

Boštjan Reberšak je pred začetkom zbral misli šestih slovenskih tekmovalcev, ki bodo nastopili na prvih dveh treningih in se skušali uvrstiti na kvalifikacije. V kakšnih razmerah bodo nastopili pa je preveril Aleš Smrekar, na pomoč mu je priskočil vodja tekmovanja Jelko Gros.

Anja Hlača Ferjančič