Šport 202

Slovenske košarkarice na pragu novega uspeha

Čeprav slovenske košarkarice čakata še dve kvalifikacijski tekmi, se že pogovarjamo o uvrstitvi na evropsko prvenstvo prihodnje leto

Basket
Slovenija na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo
foto: Bobo

Naše košarkarice so se v Iraklionu spopadale s kar nekaj poškodbami, v mehurček pa se je prikradlo tudi nekaj okužb z novim koronavirusom, ki jo je zagodel kapetanki Niki Barič in Teji Jakovina.

"V tem ciklu je šlo marsikaj narobe, bile smo brez veliko ključnih igralk, ampak pokazale smo, da ima Slovenija ogromno košarkaric, ki lahko dobro igrajo. Zmagale smo zasluženo."

Za zdaj se lahko Slovenija pohvali s popolnim izkupičkom na kvalifikacijskih tekmah. Zaradi že omenjenih zdravstvenih težav in osebnih napak, ki so si jih nabrale skozi tekmo, je dvoboj proti Grčiji končalo le sedem slovenskih košarkaric – z optimizmom pa nas lahko navdaja dejstvo, da so kljub oslabljeni ekipi premagale nasprotnice.

"Ženska košarka je naredila v zadnjih letih izjemno velik premik v Sloveniji. Uvrščamo se redno na evropska prvenstva. Umetnost je ohranjati kontinuiteto."

Naslednja tekma je na sporedu ­­­­februarja, slovenske reprezentantke pa svoje misli najverjetneje vsaj delno že usmerjajo proti evropskemu prvenstvu prihodnje leto, kamor jih peljejo priigrane vstopnice.