Brane Zorman je soustanovitelj Zavoda za procesiranje sodobne umetnosti CONA in galerije za zvok, bioakustiko in umetnost Steklenik v rastlinjaku ljubljanskega Tivolija. Sodeluje s številnimi slovenskimi in mednarodnimi umetniki.
Je tudi soustanovitelj Radia Cona, ki v občasnih, projektnih oddajanjih raziskuje in širi prostore radijske in radiofonske umetnosti.

Skladatelj, zvočni in radijski umetnik priporoča hojo, večerne sprehode kot zahtevo po ohranitvi svobode

Brane Zorman je soustanovitelj Zavoda za procesiranje sodobne umetnosti CONA in galerije za zvok, bioakustiko in umetnost Steklenik v rastlinjaku ljubljanskega Tivolija. Sodeluje s številnimi slovenskimi in mednarodnimi umetniki.  Je tudi soustanovitelj Radia Cona, ki v občasnih, projektnih oddajanjih raziskuje in širi prostore radijske in radiofonske umetnosti.

Brane Zorman je leta 1982 ustanovil punkovsko skupino O! KULT, brezkompromisno neposredno in politično angažirano zasedbo, ki je delovala do leta 1987.
Kot klubski in radijski DJ z imenom MC Brane je tudi prek frekvenc Vala 202 v 90-ih predstavljal in pomagal pri popularizaciji progresivne elektronske in plesne techno glasbe.
Ustvaril je glasbo za več kot 50 gledaliških, plesnih, multimedijskih in novomedijskih dogodkov in predstav, prav tako je izdal več gledaliških glasbenih zgoščenk ter nekaj EP-jev.

Jolanda Fele