V Škofji Loki so pod okriljem Centra slepih, slabovidnih in starejših odprli prvo rdečo ceno za obolele s covidom-19 izven uradnih prostorov centra, zato smo preverili, kako so si v coni organizirali delo in življenje.

V Škofji Loki so pred tedni odprli prvo rdečo cono za obolele s covidom-19 zunaj uradnih prostorov centra slepih, slabovidnih in starejših; preverili smo, kako so si v njej organizirali delo in življenje

Danes smo bili na terenu v Škofji Loki. Tam so pod pokroviteljstvom Centra slepih, slabovidnih in starejših odprli prvo rdečo cono za obolele s covidom-19 zunaj uradnih prostorov centra. Telovadnico bližnje osnovne šole so preuredili v več sob, v katerih je prostora za 45 ljudi. O tem, kako so organizirali delo in življenje v coni, smo se pogovarjali z direktorico Silvo Košnjek.

"Najtežje je bilo seznaniti stanovalce in njihove svojce s preselitvijo. Nekateri so bili resnično zgroženi, zakaj morajo ravno v telovadnico, vendar smo jim s slikami in pojasnili pokazali, da gre za prostor s higienskimi in bivalnimi pogoji."

Aleš Smrekar