Nejc Pipp je 20-letni glasbenik iz Škofje Loke, ki je pred kratkim izdal svoj prvenec.

Skladba s prvenca Ulysses

 

Nejc Pipp je mlad glasbenik, ki je nase opozoril kar z minialbumom. Pozornosti pa si ni zares želel: "Na živce mi gre, da glasbeniki izdajajo single drugega za drugim, potem pa se ti singli konstantno vrtijo na radiu. Rad imam zgodbo, glasbo kot celoto. Z objavo svojih skladb na glasbenih platformah sem si želel narediti le podlago, da lahko zdaj delam, kar želim. 

"Tehnologija nam omogoča, da lahko sam doma narediš tako rekoč vse. Začel sem s priredbami in podlagami na telefonu, potem pa sem si kupil računalnik, zvočno kartico, mikrofon in klaviaturo. Album Ulysses je nastajal leto dni, posnel sem ga s kitaristom Krištofom Pogačnikom in predstavlja neko potovanje. Skladbe na njem se sprehajajo med džezom, hiphopom, R&B-jem in ambientalno glasbo."

Sapphire je najbolj radijska skladba na albumu: "Po navadi imam idejo, kakšen občutek želim s skladbo doseči. V tem primeru sem želel, da je skladba malo bolj trap, ker je to zdaj kul. Vidim jo v modri barvi, zato verjetno Sapphire, lahka modra barva, a še vedno trdna oblika."

Neja Jerant