Generalni direktor UKC Ljubljana dr. Janez Poklukar o delu v času koronavirusa, organizaciji, politiki in medgeneracijski streznitvi, ki jo prinaša zgodovinsko obdobje

“Morda smo dobili novo priložnost za skupno medgeneracijsko streznitev in pričetek sprejemanja reform, s katerimi odlašamo že 10 let: dolgotrajna oskrba, zdravstvo, sociala ...”

Dr. Janez Poklukar se je pred desetimi leti v Splošni bolnišnici Jesenice zaposlil kot specialist internist, po štirih letih je postal direktor, izvedel reorganizacijo, izboljšal poslovanje in odnose v kolektivu. Ko je avgusta 2019 postal generalni direktor ljubljanskega kliničnega centra, je vedel, da ne bo lahko, zagotovo pa ni niti slutil, kaj ga čaka: "Vsi, ki delamo v UKC, smo veliki srečneži. Dobili smo priložnost, da lahko delamo skupaj, da nadgrajujemo tovarno zdravja in da ljudem dan za dnem ponovno vračamo zdravje."

"Dnevno zaradi korone v Sloveniji umre od 30 do 50 ljudi. To so naši starostniki, naši stari starši, naši bratje in sestre. Številka morda ne pomeni nič, a 50 umrlih si je morda najlažje predstavljati s polnim avtobusom."

Tatjana Pirc