Prvič je na turnirju najbolj izstopajočih igralcev v sezoni med 21 najboljših nastopil tudi slovenski igralec. Darko Jorgič se je prebil med 16 najboljših, nato pa v izločilnih bojih navdušil v dvoboju z Ma Longom, kljub temu, da je s Kitajskim zvezdnikom izgubil s 4:2 v nizih.

Prvič je na turnirju najboljših igralcev v sezoni nastopil tudi slovenski igralec

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgič je na svetovni pokal pripotoval z željo, da bi se uvrstil v izločilne boje. Vsi tekmeci, s katerimi se je pomeril, so precej višje na svetovni lestvici, za napredovanje v izločilne boje je zadostoval skalp 20. igralca svetovne lestvice, Nigerijca Qadrija Arune, ki ga je v tretjem medsebojnem obračunu premagal prvič. Žreb je Darku v nadaljevanju tekmovanja namenil dvoboj z najboljšim igralcem zadnjega desetletja. V tekmi med 16 najboljšimi je izgubil s 4 : 2 proti Kitajcu Ma Longu.

“Redke so priložnosti igrati z najboljšimi na svetu. S svojo igro sem zadovoljen, tudi ko sem izgubljal, sem nanjo gledal pozitivno. Od točke do točke sem igral bolje in verjel, da lahko Ma Longa premagam. Ampak na koncu je moral odigrati po najboljših močeh, da me je premagal.”Darko Jorgič po tekmi šestnajstine finala

Nastop na svetovnem pokalu in uvrstitev med 16 najboljših sta največja uspeha Darka Jorgiča in hkrati največja uspeha slovenskega namiznega tenisa, a to še ne zadovoljuje 22-letnika, ki ima najvišje postavljene karierne cilje.

“Do največjega uspeha je še trda pot, ampak dokazal sem, da lahko igram z vsakim. Presrečen sem, da sem med najboljšimi in da sem lahko nastopal na svetovnem pokalu. Zdaj pa moram še več trenirati, da bom v prihodnje lahko premagoval tudi najboljše.” – Darko Jorgič

Prvič si je nastop na olimpijskih igrah zagotovila tudi slovenska moška reprezentanca. Ob dveh posameznikih bo tako prihodnje leto v Tokiu priložnost za dokazovanje dobilo tudi slovensko moštvo, še prej pa si vsi v slovenski reprezentanci želijo, da bi se tekmovanja nadaljevala v čim bolj ustaljenem ritmu, saj sta le tako mogoča napredek in nenazadnje tudi konkurenčnost zelo zaprtim azijskim reprezentancam z izjemno širokim naborom tekmovalcev.

S klikom na to povezavo, lahko še enkrat poslušate, kako se je slovenska reprezentanca v začetku leta uvrstila na olimpijske igre.

Boštjan Reberšak