V 61 letu starosti je umrl Diego Armando Maradona. Argentinec velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. V klubskem dresu je blestel v Neaplju, kjer je Napoli popeljal do krstnega naslova italijanskega prvaka, leta 1986 pa je bil izstopajoč nogometaš svetovnega prvenstva v Mehiki, kjer je svojo reprezentanco popeljal do drugega naslova prvaka. O njegovem vzponu iz skromnega okolja do blišča in bede vrhunskega nogometa, o času, ko je veljal za najboljšega na svetu ter tudi o golih proti Angliji, tistem z božjo roko in tistem slaomu prek polovice igrišča. Podrobneje Luka Petrič.

Foto Reuters.

"Posvečena bodi tvoja levica, pridi k nam tvoja čarovnija, pomnimo naj tvoje gole. Odpusti novinarjem, kakor tudi mi odpuščamo neapeljski mafiji," del molitve Iglesia Maradoniane, Cerkve Diega Maradone.

v 61 letu je umrl Diego Armando Maradona. Argentinec velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. V klubskem dresu je blestel v Neaplju, kjer je Napoli popeljal do krstnega naslova italijanskega prvaka, leta 1986 pa je bil izstopajoč nogometaš svetovnega prvenstva v Mehiki, kjer je svojo reprezentanco popeljal do drugega naslova prvaka. O njegovem vzponu iz skromnega okolja do blišča in bede vrhunskega nogometa, o času, ko je veljal za najboljšega na svetu ter tudi o golih proti Angliji, tistem z božjo roko in tistem slalomu prek polovice igrišča.

 

O zgodah in nezgodah nogometnega zvezdnika Diega Armanda Maradona smo se pogovarjali tudi s slovenskih opernim pevcem in nogometnim poznavalcem Juanom Vasletom.

Luka Petrič